helgen som varit.

18.02.2014 kl. 17:38

 

HEJ PÅ ER. 

 

Helgen var mycket händelserikare än vanligt måste jag väl påpeka. Men superkul! Tillbringades i gott sällskap. På fredagen, Alla hjärtans dag, hade vi gjort bordsreservering till Mange Sud men ändrade oss (eller jag, rättare sagt...slöis.) och tillbringade kvällen hemma med blommor, choklad och Supermario. På lördagen var det Model Sales på Adams, var vi även brunchade med Emma, Maria och Nanna. Mumsigt var det. På kvällen kom Emilia till oss, varifrån vi lite senare fortsatte till Daniela. Sen ännu vidare lite till Beef och Tres Bones. 

Söndagen betydde Restaurangdag, Vorschmack burgers, promenad och billiard tillsammans med Juho och Victor. 

Det ni. 

 

Ikväll är det tisdag och det betyder Veronica Maggio!! 

 

Xx

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

fredagsmys och kalashattar.

 

 

I fredags var jag ledig från jobbet vilket var suuuuperskönt. Ritade och pysslade hela dagen, tills det sen blev dags att gå på kalas, nämligen barnkalas. My fyllde 27. 

 

Moppe, jag och Miche försöker se små ut med våra ballonger. 

Glatt festfolk. Pisu, Moppe, Kim och Victor. 

Moppe, Kim och jag. Kim blev superlustig och se ut med sitt älghuvud. 

 

Här är några bilder från början av kvällen före de flesta dykt upp. Tyvärr inte bästa kvalitet men. Var så sjukt mysigt med en massa ballonger och flaggor. Älskar flaggor. Har faktiskt uppe såna hemma hos oss, vare sig det är fest eller vardag :-). 

Super rolig kväll med en massa dans. Var extra taggad på Veronica Maggio efter hennes asbra gigg härom veckan. 

 

02.03.2014 kl. 16:54

illustrering.

 

 

Denna illustrering ritade jag till min fina kompis My som fyllde år. 

01.03.2014 kl. 11:52

svartvitt och analogt.

 

 

Här är ett par bilder som Emilia tog av mig när jag var och hälsa på henne i Marseille. Superfina tycker jag. 

 

 

28.02.2014 kl. 15:36

publicerad i tidningen smocka.

 

 

Temat på illustreringen är Kalevala. 

HÄR kan ni läsa mera. 

Tidningen finns även i pappersversion. 

 

28.02.2014 kl. 08:35

påminnelse.

 

Ibland när rutiner trycker på glömmer man lätt att man har en massa möjligheter i livet. Det är inte försent att göra ändringar mot en riktning man trivs bättre med. Jag tror att det är viktigt att ta sig i kragen ibland, och påminna sig själv om att stärva efter att göra sig själv lycklig. Ingen annan kommer nämligen att göra det istället för dig. Bara en liten påminnelse, mest av allt till mig själv :-)

 

Via

 

 

25.02.2014 kl. 20:13

ny frisyr.

 

Så har man äntligen fått frillan i skick igen. Råtrivs med min pannlugg, så den fick stanna. Förövrigt blev det lite kortare och lite mörkare. 

25.02.2014 kl. 18:07

måndagstoner.

 

 

Superskön låt av Vance Joy. Lite jobbig video dock, när den beskriver precis allt ord för ord. Man blir stressad av mindre.

 

 

Fattade väldigt snabbt tycke för The Majority Says när jag först hörde dem för något år sen. Favoritlåten är nog ännu också 114. Här ovan är en lite nyare låt som också fin, på sitt poppiga vis. 

 

Förövrigt tycker jag att dethär kanske var det finaste jag sett idag. Spotify har utvecklat en ny egenskap, som endast spelar låtar ingen lyssnat på tidigare på Spotify. Finns tydligen kring 4 miljoner sådana. Så vilken fin möjlighet för dessa små låtar att också bli hörda. <3 

 

10.02.2014 kl. 20:39

banner.

 

 

Fick äran att rita en banner till Romina, som börjat blogga för Divaani. Superkul! Kolla in bloggen och hennes husprojekt vetja. 

06.02.2014 kl. 21:51

mitt Helsingfors.

 

Nedan får ni ett smakprov på ställen jag tycker om att röra mig på i min hemstad. Svar på Ratatas 15 frågor. Kanske inte den mest heltäckande guiden på grund av min dåliga vana att röra mig på så lite mark som möjligt. 

 

Min vardagsrumsutsikt. 

 

Det mysigaste caféet.


Måste säga att mitt favoritcafé är Fleuriste på Nylandsgatan, som är både ett café och blombutik. Det andra skulle nog vara Café Aalto i Akademen. Gillar att de har bordsservering. Café Engel är också bra.

Fleuriste. Det bästa lunch-, brunchstället.


För brunch så gillar jag Deli Café Maya på Rödbergsgatan, och Moko Market på Styrmansgatan. Det blir lätt att man väljer de som är närmast där man bor, och fint att man kan vara nöjd så också. Tori är ett ställe som besöks ofta för late lunch. Känt för sina köttbullar, men jag föredrar hamburgaren. Ja just, och sen Sushibar såklart. 

 

Det bästa middagsstället.


Nya favoriten är definitivt Pastis! <3 För lite mera casual är Sandro och Lungi ganska säkra kort. 

Sandro. Här tillsammans med min bror Victor. 

 

Här kan ta man ta en krispig söndagspromenad.


Fårholmen. Såå vackert. Man får även som namnet helt rätt låter en tro, klappa får. <3

 

Bästa tipset för en tråkig vardagskväll.


Har ganska lätt att underhålla mig själv och har därför sällan tråkigt. Men om vi nu skall välja något utanför hemmet som funkar så är det sällskapsspel på någon krog. Och film en vardagskväll är väl alltid mysigt. Finns ju en massa att göra, tycker jag.  Tre i topp barerna/nattklubbarna.Är lite dålig på att variera. De tre mest besökta är Adams, Kaiku, Tres Bones och Siltanen. Sommarterassen på Ääniwalli var också en höjdare. För goda drinkar så Liberty or Death, bara dom öppnar snart igen. Håller tummarna! Sen är We Got Beef alltid ett säkert kort. Efter så många år vet man precis vad man får. Och så Vin vin för vin.

Adams. 

 


Det bästa snabbmatsstället.

När det står snabbmat på menyn är det Fafa's och Mc Donald's som smakar bäst. 


Din favoritgata i stan.


Supergillar smågränder som känns småhemliga. Men av gator är det nog Högbergsgatan. Villagatan vinner dock drömhustävlingen.

Villagatan.

 

Konst och kulturupplevelser.


Sommar-flow, konserter överlag, Kiasma, Akademen. Tänker räkna med Kaisaniemi Botaniska trädgård och Högholmen också. 

Botaniska trädgården. En speciellt bra hide-away vintertid då det är kallt och grått ute. 

 

De bästa turistattraktionerna.

Kanske att promenera runt i små affärer och kaféer runt Berghäll och södra Helsingfors, ta en cykeltur/eventuellt pulkatur runt stan och parkerna. Kan vara bra att komma då när här händer nåt speciellt, som en festival av något slag, eller kanske restaurangdagen. Då blir staden extra kul. Och sommar-Helsingfors vinner alltid (nästan!) vinter-Helsingfors. 


Dina favoritbutiker.


Köper mest på nätet men gillar att strosa omkring och röra vid saker :) Pino, Moko Market, Granit, Beam/Beamhill, Cos, Marimekko, Samuji, Indian Summer Vintage..


Favorit keikkastället.


Tavastia.

Backstage Tavastia. Avec Emilia. En dag på stan.


Beskrev ganska så långt ren tror jag. Promenera omkring och se vad man har lust med. Film, skrinning, lunch eller kaffe (har alltid lika svårt att välja ställe dock). Kanske få ett museum inbakat också. Om sommar så defintivt picnic i parken. Jag är inte så mycket för att planera, mera låta det bli som det blir. Men en bra dag börjar med ett bra morgonmål eller brunch. Efter det känns allting kul.


Det vackraste området.Ju högre upp desto finare. Älskar att se städer uppifrån. Helsingfors kan också överraska då. Tornis Ateljee Bar har tex. superfin utsikt. Ett annat ställe är Observatorieparken. 

Tak över Rödbergen.

 

 

Hoppas min lilla guide gav er iallafall några nya tips :)

Xx

 

05.02.2014 kl. 21:22


 

Hej på er.  

Hoppas ni trivs. 

 

Min blogg handlar om allt det som gör livet lite finare. Främst om min kärlek till illustrering och allt som är perfekt på ett operfekt sätt, om musik som får en att känna att man lever samt vänner och den finaste som gör vardag som helger till små äventyr. 

 

Josephine heter jag och bor i Helsingfors. Jag romantiserar gammalt före nytt, gillar bäst flickiga klädesplagg och mjuka djur, samt hoppas på att en dag igen få bo i den stad som får mitt hjärta att bulta lite extra, dvs. New York såklart. 

 

 Josephine Mickelsson

Helsingfors

 josephine.mickelsson@gmail.com

 

 

Ps. Kommentera gärna! Svarar gärna också ifall ni har några frågor! :-)

 

 

Om ni vill får ni gärna följa mig även på:

 

 

 

Instagram @josephinem

 

 

 

 

Josephine Mickelsson 2014