spelkväll & tusen sjöar

28.10.2013 kl. 19:05

 

I fredags bestämde vi oss för att hålla en spontan spelkväll hemma hos oss. Medan vi väntade på resten av folket så spelade vi kort. Men sen blev det Alias, som kanske är det roligaste som finns. Speciellt kul att spela på finska med hälften svenskspråkiga, så ordbeskrivningarna och gissningarna blir lite fel och roliga. Skrattade så man grät :-). Efteråt fortsatte vi en stund till Kaiku, men stannade inte så sent eftersom vi nästa dag skulle köra till St. Michel. Men superduper fint att dansa lite. 

 

 

På lördagen blev det roadtrip till St. Michel för att hälsa på Juhos pappa som flyttat dit. Vi gick bl.a. på teater, vadelmavenepakolainen, som handlar om en finsk gosse som älskar Sverige. Helt kul var den väl, fast lite väl tassig imellanåt. Annat bra med St. Michel var närheten till alla sjöar. Såå fint. Å sen var det också hur bra som helst att Juhos pappa har två hundar som är helt för söta. Tänkte ren allvarligt på att smuggla med dem till Hfors. Men kanske nästa gång. Förövrigt känns det svårt att tänka att man skulle bo i en såpass liten stad, var människorna och kulturen är väldigt annorlunda från det man själv är van vid. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Fredag, skärgård och Helsingfors.

 

På fredagen träffade jag Roosa som just kommit hem för en vecka sedan från ett nio månader långt äventyr bland annat  i Australien och Nya Zeeland. Hon hade samlat på sig en massa historier som jag ivrigt lyssnade på. 

 

 

Vi bestämde träff vid salutorget och tog färjan över till en liten ö strax bredvid Sveaborg. Lonna med andra ord. Lonna har varit minst 100 år stängt för allmänheten och fungerat för militärt bruk, men nu är den öppen för allmänheten. 

 

En glad och fredagspepp jag. Vad rött mitt hår ser ut i solen. 

 

Ön är väldigt liten och söt, och det kryllade av fåglar och fågelbon och fjuniga små fågelungar. Det kändes lite klumpigt att röra sig på deras ö sådär. Man ville ju inte liksom vara i deras väg. :/

 

 Vi slog oss ner på klipporna med lite vin. Det var ganska mycket folk där till slut. 

 

Roosa och Matilda. 

Solnedgången över Helsingfors var supervacker. 

Festglada människor. 

Sen, när solen gått ner, var det dags att ta sig med färjan över till stan igen. En kul liten fredagskväll.

 

08.06.2014 kl. 11:35

födelsedag.

 

Igår fyllde jag år. Inte helt tokigt. Det firade vi först på lördag med kalas hos mig. Ett mycket trevligt sådant. Hade två engångskameror som folk fick plåta med så skall framkalla dem så får ni se lite mer bilder. Men här under är iaf en polaroid av mig. 

Igår blev det lite mer firande med bl.a. middag på Mange Sud. Tyvärr råkar jag inte ha några bilder av det, men trevligt var det i varje fall. Tack Juho och Victor!! 

 

 

 

 

29.04.2014 kl. 19:58

lördagens utstyrsel.

 

Lördagskvällen började jag hos My med lite bubbel. Efter det hängde jag med Daniela på Indie days Blog awards. Super skoj kväll faktiskt. Nya bekantskaper och mycket skratt! Så här såg jag ut i varje fall. 

 

 

15.04.2014 kl. 19:31

ikväll så skapar vi nya minnen, vi ska leva som unga igen.

 

Märkte att det är ett tag sen jag postat några playlists. Har inte direkt gjort någon ny utan fyller på de nuvarande listorna med nytt och gott alltid med jämna mellanrum. 

I varje fall, här är de igen ifall ni vill lyssna <3 Mer och äldre listor hittas på min Spotify.

 

förfest javisst

världens snurrar runt och vi står still

låtarna man vill dansa och sjunga med till

 

Via

04.03.2014 kl. 18:02

fredagsmys och kalashattar.

 

 

I fredags var jag ledig från jobbet vilket var suuuuperskönt. Ritade och pysslade hela dagen, tills det sen blev dags att gå på kalas, nämligen barnkalas. My fyllde 27. 

 

Moppe, jag och Miche försöker se små ut med våra ballonger. 

Glatt festfolk. Pisu, Moppe, Kim och Victor. 

Moppe, Kim och jag. Kim blev superlustig och se ut med sitt älghuvud. 

 

Här är några bilder från början av kvällen före de flesta dykt upp. Tyvärr inte bästa kvalitet men. Var så sjukt mysigt med en massa ballonger och flaggor. Älskar flaggor. Har faktiskt uppe såna hemma hos oss, vare sig det är fest eller vardag :-). 

Super rolig kväll med en massa dans. Var extra taggad på Veronica Maggio efter hennes asbra gigg härom veckan. 

 

02.03.2014 kl. 16:54

helgen som varit.

 

HEJ PÅ ER. 

 

Helgen var mycket händelserikare än vanligt måste jag väl påpeka. Men superkul! Tillbringades i gott sällskap. På fredagen, Alla hjärtans dag, hade vi gjort bordsreservering till Mange Sud men ändrade oss (eller jag, rättare sagt...slöis.) och tillbringade kvällen hemma med blommor, choklad och Supermario. På lördagen var det Model Sales på Adams, var vi även brunchade med Emma, Maria och Nanna. Mumsigt var det. På kvällen kom Emilia till oss, varifrån vi lite senare fortsatte till Daniela. Sen ännu vidare lite till Beef och Tres Bones. 

Söndagen betydde Restaurangdag, Vorschmack burgers, promenad och billiard tillsammans med Juho och Victor. 

Det ni. 

 

Ikväll är det tisdag och det betyder Veronica Maggio!! 

 

Xx

18.02.2014 kl. 17:38

nyårsafton.

 

Feeeeest! Vad kul det skall bli, fastän jag för en gångsskull inte har exakt klara planer på hur kvällen skall framskrida. Tror verkligen att det är första nyåret det är på det viset. Men kul skall det bli iallafall, och alternativ finns! :-) 

Tänkte att vi kunde minnas föra året, då det var lite mer planerat. Då ordnade jag nyårsfest tillsammans med Jasmiina. 20-tals tema. Så lyckad fest! 

Några bilder:

 

Victor, Jon, Jockum, Kalle och Lindman. 

Daniela och Edward. 

Jag. 

Niku och Pepe. 

Emilia, Miku och Ciio. 

Kimi och Nanna. I bakgrunden skymtar vi Pisu. 

Maxine och Jasmiina. <3

My och jag får komma på bild. 

Charleston. Eller något åt det hållet :-)

Allihopa. 

 

Alla bilder tagna av Staffan Sundström. 

31.12.2013 kl. 11:25

jag vill önska er allesammans en superfin nyårsafton och ett gott nytt år <3

 

 

 

Happy New Year

Happy New Year

Happy New Year

2014

 

Via

31.12.2013 kl. 11:11

lördagsklädsel.

Detta var min halloweenklädsel.

Tyvärr fick jag inte nån utklädnad till stånd. Älskar ju maskerader men det blev liksom inte av i år. Äh, nästa år ska ni se, då ska det satsas! 

Men i varje fall, så här såg jag ut. 

Förövrigt hade vi en helt sjukt fin Halloween. Förfest hos Dana, sen Jallajalla och sen Adams. Åh vad skoj det var. Väntar på att en kompis (med bättre kamera!!) skickar bilder så lägger jag upp! :)

 

05.11.2013 kl. 00:01


 

Hej på er.  

Hoppas ni trivs. 

 

Min blogg handlar om allt det som gör livet lite finare. Främst om min kärlek till illustrering och allt som är perfekt på ett operfekt sätt, om musik som får en att känna att man lever samt vänner och den finaste som gör vardag som helger till små äventyr. 

 

Josephine heter jag och bor i Helsingfors. Jag romantiserar gammalt före nytt, gillar bäst flickiga klädesplagg och mjuka djur, samt hoppas på att en dag igen få bo i den stad som får mitt hjärta att bulta lite extra, dvs. New York såklart. 

 

 Josephine Mickelsson

Helsingfors

 josephine.mickelsson@gmail.com

 

 

Ps. Kommentera gärna! Svarar gärna också ifall ni har några frågor! :-)

 

 

Om ni vill får ni gärna följa mig även på:

 

 

 

Instagram @josephinem

 

 

 

 

Josephine Mickelsson 2014