illustrering.

 

 

En bild jag ritade. Har så lust att rita helatiden nu, så det kommer att komma fler. 

19.10.2013 kl. 10:34

en torsdag, en lista.

 

Vilken dag är det idag?

Torsdag. Fint eftersom det betyder att imorgon är det fredag. 

Vad skall du göra ikväll?

Det är redan kväll. Jag har just ätit middag på JallaJalla (mums!), och snart är det New Girl och isglass med J som gäller.

Säg två bra uttryck:

Ei hemmetti.

Usch vad bra.

Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?

Vakna tidigt, äta frukost (granola, yougurt, bär, bröd saft och kaffe) i morgonsolen med tidningar och musik och mig själv. Sen skulle vi, dvs. någon jag gillar och jag se en utställning jag länge velat se, äta lunch på en plats jag länge velat prova, samt strosa omkring i småaffärer jag alltför sällan tar mig tid för. När det blir kväll skulle jag ha lång tid på mig att laga mig färdig för kvällen, så att man i lugn och ro kan sjunga med alla låtar och dricka ett glas vin, samt få på sig sin favoritklänning. På kvällen skulle det vara middag med alla ens favoritpersoner, sen på konsert och lyssna på någon favorit artist som garanterat leder till dans hela natten.

Vad blir du glad av att få höra att du är?

Kreativ.

Något som är asbra att ha:

Någon som tycker om att krama en.

Vad är du bra på?

Ha ett glatt humör och dagdrömma. 

 

Vad vill du ha?

Semester. Stockholm vistelsen i december känns liiite för långt borta.

Vem saknar du?

Många personer faktiskt. Men vi säger Pablo, vår familjehund, som bott hos en annan familj i flera år nu :(

Vad tycker du är roligt?

Eläinvideokerho på Facebook <3

Vad är du dålig på?

Att dölja hur jag känner mig. Man kan läsa mig som en öppen bok. Såå jobbigt ibland vetni. 

Känsla prick nu.

Ivrig och trött på samma gång.

Hur ser du ut när du är nyvaken?

Som att jag sålt smöret och tappat pengarna. Tror faktiskt inte att jag har någon bild.

Vem är du kär i just nu?

Juho såklart.

Topp 6 artister enligt ditt Spotify?

Haha, tycks ha lyssnat på en och samma playlist. Playlisten hittar ni HÄR.

Vad läser du nu?

Vogue UK , september issue.

Får vi se hur du ser ut nu genom webbkameran?

Varsågoda.

Listan snodd härifrån

17.10.2013 kl. 21:48

..är det dödsdömt eller hinner vi ikapp?

 

 

Vad vill du bli när du blir stor?,  är en fråga vi frågade jämnt av varandra när vi var små. Vi visste alla ganska bra vad vi ville göra, och just då kändes det verkligen som en självklarhet. I varje fall var sättet att uppfylla dessa mål ingenting vi lade desto mer tid på att tänka på. Vi var påhittiga och fantasifulla. Jag minns att jag "som liten" hade många olika yrken jag ville syssla med. Jag ville bli en konstnär, en konsertviolinist, en frisör…Allting var så långt borta att vi  endast kunde drömma om att en dag verkligen göra något annat än leka och gå i skola.

Nu, 16 år senare är allt inte lika klart längre. Tiden gick och plötsligt befinner man sig någonstans var man inte längre vet. Man försöker fundera logiskt men ändå vara noga med att uppfylla sina drömmar. Vår generation är mästare på att försöka hitta den ultimata lyckan. Men vart gick alla dessa år? I vilket skede slutade man veta precis, utan bara började luta mot ett håll som kändes mer "ok" än "perfekt", eftersom man slutade veta vad det perfekta valet skulle vara. Bland alla oändliga möjligheter att välja blir det plötsligt svårt i en värld som vår att veta vad vi vill, eftersom vi inte vill göra fel beslut. Vi vill inte hamna fel och bli olyckliga. Medan en dels drömmar redan blev klara i tonåren blev andras inte det, utan det man trodde man visste som ung blev som äldre bara mer diffust. Ofta avundas jag människor som alltid vetat vad de vill. De som inte tagit några steg åt ett annat håll utan alltid följt sina drömmar. De som ren i gymnasiet förstod vad de skulle satsa på, och sen stadigt kunna följa det målet.

Genom att komma ihåg att vi lever bara en gång, men samtidigt också veta att det är viktigt att inte sätta för mycket krav på sig själv och inte tänka för mycket på vad som borde har varit utan mer på vad som komma skall, så ska vi väl klara oss, förr eller senare.

 

17.10.2013 kl. 20:49

vinkväll hos my + favoritkjol

 

På fredagen kände jag mig ganska hängig, men bestämde mig ändå för att gå över till My för lite fredagsvin. Kvällen drog ut och jag antar att det är därför som min hals är väldigt sjuk ännu också. MEN, här är ivarjefall fredagens klädsel. 

 

Btw, och huuur fint har inte mymlan det hemma hos sig? Dör varje gång lite. 

 

14.10.2013 kl. 12:58

those who don't believe in magic will never find it.

 

Eftersom jag är hemma och sjuk så tänkte jag att det bör piggas upp med lite kärlek. För ingenting vinner ju det när det kommer till kritan?

 

 

-Roald Dahl. 

 

Fråga efter källor.

14.10.2013 kl. 12:54

två bilder från fredagen.

 

 

Fredagen tillbringades hemma hos oss. Det var dags att catcha upp med töser jag inte sett på en tid, dvs. Emma, Moppe och Emilia.  Daniela, som just kommit hem från en semester i New York, var också med. Kvällen till ära fick en gammal favoritklänning åka på tillsammans med pinka strumpbyxor. 

06.10.2013 kl. 21:16

söndag & strömming

 

 

Vilken skön söndag det varit! Vi bestämde oss för att promenera ner till strömmingsmarknaden som startade idag. Perfeka höstfärger ute och inte heller för kallt eller för varmt väder, utan just såsom jag gillar det. Hem från marknaden fick åka svartbröd, sik, strömming, kryddgurka och laxröra. Mums säger jag. 

 

06.10.2013 kl. 19:53

mönstrade ullkjolar, knästrumpor, blå jeans & collegetröjor

 

I höst tänker jag inspireras av dethär. FÄRG! Älskar kjolar och använder typ inget annat, men tänkte försöka börja använda lite jeans också (helt dem på bilden!!). Förövrigt gillar jag att matcha mitt röda hår med pinkt och pastelligt. Skall försöka i nåt skede få fram en bild eller två på det med. 

 

 

Via

02.10.2013 kl. 20:24

"You are far too smart to be the only thing standing in your way."

 

 

Måndagspepp! 

 

- Jennifer J Freeman.

Via

30.09.2013 kl. 11:01

den där höstkänslan.

 

 

Hösten har på senare år blivit något av min favoritårstid. Sällan känner man sig så ivrig och produktiv. Ny start liksom. Hösten är också väldigt melankolisk, men det gillar jag. Man känner alltid så mycket när årstiden byter, och speciellt mycket då årstiden som kommer emot har världens vackraste färgskala.

Eftersom min gårdagskväll inte blev som jag planerat, (skulle hinna till två ställen och fira, men det slutade med att jag åt pizza och såg på film för mig själv, helt utmattad. Skäms....förlåt Helen & My), känner jag mig extra pigg för att njuta av söndagen. Skall försöka få in R&A film, samt gå ut på stan för lite kvalitetstid med J. Bara han någon gång skulle vakna...

 

 

 

29.09.2013 kl. 14:25


 

Hej på er.  

Hoppas ni trivs. 

 

Min blogg handlar om allt det som gör livet lite finare. Främst om min kärlek till illustrering och allt som är perfekt på ett operfekt sätt, om musik som får en att känna att man lever samt vänner och den finaste som gör vardag som helger till små äventyr. 

 

Josephine heter jag och bor i Helsingfors. Jag romantiserar gammalt före nytt, gillar bäst flickiga klädesplagg och mjuka djur, samt hoppas på att en dag igen få bo i den stad som får mitt hjärta att bulta lite extra, dvs. New York såklart. 

 

 Josephine Mickelsson

Helsingfors

 josephine.mickelsson@gmail.com

 

 

Ps. Kommentera gärna! Svarar gärna också ifall ni har några frågor! :-)

 

 

Om ni vill får ni gärna följa mig även på:

 

 

 

Instagram @josephinem

 

 

 

 

Josephine Mickelsson 2014