lördag.

 

 

Hejhej!

Här är jag, förbereder för en kväll på stan. Förfest hemma med J, fast egentligen är det för mig själv eftersom J gör sitt eget. Så jag pimplar vitt, lyssnar på skön musik och väntar på att klockan blir tillräckligt för att möta upp My och hennes vän som hälsar på från London. 

Kanske vi ses på stan. 

09.11.2013 kl. 20:45

ratata kalendern.

 

Äntligen anlädde denna sötsak hem på posten. 

Jag valde den ljusröda, helt enkelt baserad på färgen, då båda två var finfina. 

Här till höger ser man min illustrering som fick komma med. Så trevligt så! :)

 

08.11.2013 kl. 20:33

idag är en fin dag.

 

 

 

 

Dethär var mig en bra dag, såhär på slutrakan. Idag handlar det inte om något specifikt, utan mer om en känsla. Fastän allting inte är perfekt är det bra med dagar då allting känns möjligt bara man vill det. Livet har sååå mycket att ge en. Något som är bra att komma ihåg nu och då.

<3

 

Pic

07.11.2013 kl. 19:06

jalla jalla halloween

 

 

Superfin fest på JallaJalla i lördags som Daniela & Stella ordnade. Scifibimboes (Antonia och Ida) spelade skivor, vilket såklart gjorde det ännu bättre. Och finaste utstyrseln hade ju definitivt Avatar-Antonia och Marc som klätt sig till leopard med hjälp av Danielas kläder :3. 

 

Alla bilder tagna av @AndyTaylor

 

06.11.2013 kl. 20:50

h ö s t l i s t a n .

 

Beskriv din höst i tre ord.

Pepp, drömsk, melankolisk

Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Det bästa promenader bland de färggranna löven, hemmamys under en filt när det regnar ute, samt vinkvällar såklart!  Och sen då sinnestillståndet. Ah, älskar hösten. 

Det sämsta skulle väl vara tröttheten av mörkret samt att man blir lite väl melankolisk ibland när man sjunker in i sin höstfundersamhet.

Hur höstmyser du?

Helst under täcket och helst i form av seriemarathon. 

Circus var också urmysigt! Tipstipstips! Fast tror att dom nu lämnat stan. 


Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?

Sök fram ny musik. Tänd ljus. Klä dig i glada färger. 

Hur ser din höstoutfit ut?

Färgglada plagg, tjocka tröjor och preppy kjolar. Är på jakt efter en fin jacka, helst i någon grann färg, den pinka långa Malene Birger kappan med bälte är drömmen! Känns omöjligt att hitta.


Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?

Nja, inget nytt just nu i varje fall. 


Vad har du på TO-DO listan just nu?

Fixa dragkedjor på ett par klänningar, köpa några grejor till hemmet, rita mer, läsa mer..


Några tips på hur man botar höstdeppigheten?

Vet inte. Tror att det är bra imellanåt med lite deppigare dagar, så orkar man vara glad sen igen. Kanske ja bara vill tänka så eftersom ja kan vara sån dramatisk lipsill ibland.


Bästa musiken för regniga dagar?

She&him, Tallest man on earth, Säkert, franska klassiker....  Ibland om jag är lite melankolisk älskar jag att lyssna på sorgsen musik. Men förövrigt är det väl bäst med sånt som får en att må bra. Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?

Carrie diaries är en tonårsaktig men väldigt söt serie. Annars är favoriten New girl. Mad men om ni inte ren kollat! Åh, alltså <3

...Har även fastnat för Keeping up with the Kardashians, som jag inte tyvärr kan rekommendera med gott samvete, men är ändå tvungen att medge.

New girl <3 <3 <3Vilka bloggar frossar du i för tillfället?

Niotillfem, Elsa Billgren, Hanapee, Emmas vintage...


Vad är den höstigaste maträtten?

För tillfället älskar jag biff & rosenkål. Men förövrigt måste jag väl säga soppor, pumpsoppa är ju så gott!


Var hänger du helst under helgen?

Kaiku, Siltanen, Adams, Beefen…och hemma såklart! kul med folk över tex.


Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?

Stockholm om en månad. 
Men även annat i planeringsskede. 

Hur förbereder du dig för vintern?

Försöker mentalt peppa mig att det inte kommer att vara så farligt, och även satsa på varma kläder! Förövrigt är jag en storälskare av julen, och den kräver ju mörker och snö den. Sen kan man väl försöka utnyttja skridskobanorna i stan osv. Göra det hela lite roligare. 

Hejhej. 

 

05.11.2013 kl. 17:47

lördagsklädsel.

Detta var min halloweenklädsel.

Tyvärr fick jag inte nån utklädnad till stånd. Älskar ju maskerader men det blev liksom inte av i år. Äh, nästa år ska ni se, då ska det satsas! 

Men i varje fall, så här såg jag ut. 

Förövrigt hade vi en helt sjukt fin Halloween. Förfest hos Dana, sen Jallajalla och sen Adams. Åh vad skoj det var. Väntar på att en kompis (med bättre kamera!!) skickar bilder så lägger jag upp! :)

 

05.11.2013 kl. 00:01

illustrering.

 

 

Här är en illustrering jag gjorde ren för ett tag sen. Inte välrdens bästa kvalitet, men ville hellre att han skulle vara lite mjukare. Hoppas ni gillar :-)

 

04.11.2013 kl. 23:50

alltid lika fina the national

 

 

Så fina var de, igår igen. Även fast konserten hölls i ishallen. Blev verkligen förundrad över hur man mitt bland folken och musiken faktiskt tappade bort sig och totalt glömde att man befann sig i en stor hall. Gillar ju, som säkert alla andra också, mer de små intima ställena där man får dricka öl samtidigt som man njuter av musiken. Men fint fungerade ju det nu med. Älskar den känslan så mycket, då man glömmer tid och rum och bara njuter av de fina tonerna. Då har musiken lyckats med just vad den borde lyckas med. <3

Senast jag såg The National var för många år sen på Ankkarock i Korso. Var suuupertrött den söndagen, men lyckades som tur ändå ta mig dit på något roligt vis. Så värt det, där på gräsmattan i solnedgången. Kvällen kronades då även med Tv on the radio. Minns att resten fortsatte till Lostaren vart även artisterna hade tagit sig, eftersom det var ett av få ställen öppet på en sommarnatt en söndag. Men då sussade jag själv redan sött, tyvärr nog. 

 

 

01.11.2013 kl. 19:12

filmtips : l’écume des jours

 

Måstemåste tipsa er om en film jag såg på onsdagen. Det är nämligen L'ecume des jours. En fransk romantisk komedi med bl.a. Aurdey Tatou i huvudrollen. Har inte på länge blivit så positivt överraskad. Även visuellt väldigt vacker. 

Åh, gå kolla in den vetja!

 

 

01.11.2013 kl. 16:49

spelkväll & tusen sjöar

 

I fredags bestämde vi oss för att hålla en spontan spelkväll hemma hos oss. Medan vi väntade på resten av folket så spelade vi kort. Men sen blev det Alias, som kanske är det roligaste som finns. Speciellt kul att spela på finska med hälften svenskspråkiga, så ordbeskrivningarna och gissningarna blir lite fel och roliga. Skrattade så man grät :-). Efteråt fortsatte vi en stund till Kaiku, men stannade inte så sent eftersom vi nästa dag skulle köra till St. Michel. Men superduper fint att dansa lite. 

 

 

På lördagen blev det roadtrip till St. Michel för att hälsa på Juhos pappa som flyttat dit. Vi gick bl.a. på teater, vadelmavenepakolainen, som handlar om en finsk gosse som älskar Sverige. Helt kul var den väl, fast lite väl tassig imellanåt. Annat bra med St. Michel var närheten till alla sjöar. Såå fint. Å sen var det också hur bra som helst att Juhos pappa har två hundar som är helt för söta. Tänkte ren allvarligt på att smuggla med dem till Hfors. Men kanske nästa gång. Förövrigt känns det svårt att tänka att man skulle bo i en såpass liten stad, var människorna och kulturen är väldigt annorlunda från det man själv är van vid. 

28.10.2013 kl. 19:05


 

Hej på er.  

Hoppas ni trivs. 

 

Min blogg handlar om allt det som gör livet lite finare. Främst om min kärlek till illustrering och allt som är perfekt på ett operfekt sätt, om musik som får en att känna att man lever samt vänner och den finaste som gör vardag som helger till små äventyr. 

 

Josephine heter jag och bor i Helsingfors. Jag romantiserar gammalt före nytt, gillar bäst flickiga klädesplagg och mjuka djur, samt hoppas på att en dag igen få bo i den stad som får mitt hjärta att bulta lite extra, dvs. New York såklart. 

 

 Josephine Mickelsson

Helsingfors

 josephine.mickelsson@gmail.com

 

 

Ps. Kommentera gärna! Svarar gärna också ifall ni har några frågor! :-)

 

 

Om ni vill får ni gärna följa mig även på:

 

 

 

Instagram @josephinem

 

 

 

 

Josephine Mickelsson 2014