onsdagslista.

 

Hur ser din skrivbordsbakgrund ut?

Brukar variera den rätt ofta. Just nu är det Totoro. 

Tre saker du har gjort idag:

1. Tillbringat lite för mycket tid på Pinterest.

2. Ätit en Pepe laku. 

3. Frysit. Iskall vind där ute. 

Det bästa som hänt i år?

Marseille var ju superkul! 

Det sämsta som har hänt i år?

Allt har faktiskt varit ganska bra i år. Endast lite stressad över vissa saker som hoppeligen ordnar sig snart. 

Tre senaste sms:

Juho: Puuuuuuuuuuuuuusssssssssss

+ två stycken från posten...gick loss på ett gäng böcker som ni får nys om senare :-) 

Nuvarande besatthet:

Musik: Oj, finns hur mycket som helst! Men kanske mest besatt av Håkan Hällströms Känn ingen sorg för mig i Göteborg skivan efter att ha sett filmen som baserar sig på musiken. Alldeles för fin hörni!! Alldeles för fin, kolla in den vetja!  

Tv: Just nu relaterar jag mest till Girls.

Kläder: Mina nya Minna Parikka skor såklart! Måste ju visa er! 

Mat: Käkade middag på Boulevard Social i lördags. Suuupergott. Men inte tackar jag nej till en Tuplajuusto för den delen heller. 

Mest romantiska som hänt på senaste:

Just nu känns det som om det mest romantiska sker i film-eller bokform :D. Nånej men livet har varit lite hektiskt. Men visst uppskattar man små fina stunder tillsammans när ingendera har något annat den måste göra utan det är endast vi. Med varandra. Myspys <3

 En bild  i Photobooth nu tack!

Rufsig i håret och dålig ljus, men här är jag iaf just nu :-)

Tre saker i ditt skafferi:

Spagetti.  Kaffe. Kryddor. 

Något du inte gillar hos andra: 

Säkert samma som många andra. När någon endast talar om sig själv, utan att bry sig vad någon annan har att berätta. Eller när någon har ett behov av att konstant tala illa om folk. Mer positivt, mindre negativt tycker jag. 

En dålig sida hos dig själv:

Komma ihåg namn till exempel. Fokuserar mest på att presentera mig själv "rätt". Hur svårt kan det vara liksom? Skärpning :) 

Sen ibland så stressar jag alldeles för mycket, men det försöker jag verkligen låta bli. Jag älskar också att vara överdramatisk och ibland vill jag att hela världen ska tycka synd om mig. 

...jepp :D

En maträtt du är sugen på prick nu:

TACOS!

Helgplaner?

Helgen ser ut att innehålla både inflyttningsfest samt födelsedagsfest! Så en hel massa bubbel. Ska se hur man löser det med kroppen ibehåll. Men kul absolut! 

Xx

Lista snodd HÄR

02.04.2014 kl. 16:38

"it's just when someting funny happens on the way to the deli, and you'll only tell one person, and that'll be patch, and I'll never hear about it."

 

 

Kollade för en tid sen Frances Ha. Alltså vilken fin film. Den handlar om en dansös som bor i New York och kämpar med att ha råd att bo inne i stan, samt vänskapen med hennes bästis, då bästisen träffar en kille osv. Vacker, realistisk och fint gjord. KOLLA om ni inte ren sett den. 

 

11.01.2014 kl. 12:02

mellandagarna.

 

 

Fastän jag varit sjuk också så måste jag säga att hur obegripligt skönt det har varit att kunna endast vara. Har haft så hektiskt hela hösten och kännt mig lite utbränd. Nu känns det som om man sakta men säkert samlar ihop lite krafter igen. För mig är det verklig lyx att vakna en måndag morgon av sig själv, stiga upp och ta på sig julsockor, koka perfekt kaffe, hälla upp en skål med Cheerios, slå sig ner med en orörd svensk Elle, lägga på lite morgontoner, och bara vara. Även ute ser det tyst ut, fastän det officiellt är vardag idag. Även solen tittade fram. Det kommer att bli en bra dag idag. 

 

Förövrigt är här under lite jag sysslat med under mellandagarna:

 

-Alexa Chung "it". Tyckte mycket om den. Innehöll små historier från hennes liv, foton, inspirationsbilder samt hennes egna ritningar. Supersöt. 

- Alla mina vänner är superhjältar av Andrew Kaufman. En bok jag länge tänkt läsa och nu tog mig tid för det. Läs den. Underhållande kärlekshistoria. 

- Crybaby med Johnny Depp. Knäpp men rolig film. 

- Twin Peaks (dock inte hela). Kan inte annat än tappa andan över deras fina stil, speciellt Audreys. Känner mig lite efter då jag inte kollat på Twin Peaks ordentligt tidigare, men vad gör det. 

-Pinterest! Beroendeframkallande. 

- Spelat nya Super Mario på WiiU med Juho. Superkul! 

- Ätit glass och druckit Jaffa eftersom jag varit sjuk. :-) 

- Tillbringat så mycket tid som möjligt under täcket. 

 

Photo Nastya Jour

30.12.2013 kl. 11:07

when harry met sally

 

Kollade nyss, äntligen(!!) When Harry Met Sally, efter att ha sett dethär på nyt.fi. Sån filmklassiker, att det nu stör mig att jag aldrig sett den tidigare eftersom det ofta refereras till den i andra filmer. Nu kan jag inte komma på vilka, och i vilka tillfällen, så borde typ se om alla filmer någonsin, för att fatta vad de menade just då?

 

 

I varje fall. Alltid så skön stämning i gammal film. Kom gärna med tips ifall ni kommer på någon annan som är ett måste. Hoppeligen (hoppeligen inte?) har jag kanske sett den redan. :-)

 

 

21.11.2013 kl. 20:16

filmtips : l’écume des jours

 

Måstemåste tipsa er om en film jag såg på onsdagen. Det är nämligen L'ecume des jours. En fransk romantisk komedi med bl.a. Aurdey Tatou i huvudrollen. Har inte på länge blivit så positivt överraskad. Även visuellt väldigt vacker. 

Åh, gå kolla in den vetja!

 

 

01.11.2013 kl. 16:49

rakkautta & anarkiaa : bitchkram

 

Hade turen att få ett pass till Rakkautta & Anarkiaa filmfestivalen som började i torsdags. Första filmen sågs igår på Kino Engel, och det var den svenska filmen Bitchkram. Supersöt tonårsfilm, med skön känsla och vackra vyrer. Rekommenderar varmt att gå kolla på den, ifall ni har möjlighet. 

 

Via

 

 

22.09.2013 kl. 11:38

filmtips: totoro

 

 

Kollade just på Totoro som är en supersöt ritad japansk film från -88. Hade faktiskt inte sett den tidigare. Rekommenderar varmt om man gillar sött och tassigt. <3

 

15.09.2013 kl. 20:55

helgen som varit

 

 

Så var det måndag igen. Fattar inte hur sjukt snabbt helgerna skall springa iväg. Förra helgen, i Snappertuna kändes som ett par timmar, och även denhär helgen gick hur fort som helst. På fredagen började vi hos Maria med lite drinks, sen blev det Adams och Efterfesten. Det var riktigt lyckat och skojigt!

 

Det fick bli leopardmönster och röda läppar för kvällen. 

 

Förövrigt var helgen väldigt lugn. Såg bland annat slut Ruby Sparks. Såå söt! <3 Rekommenderar varmt.

På söndagen kollade vi The Bling Ring. Gillade även den, kanske speciellt då jag fått höra mycket negativt om den så mina förväntningar var inte särskilt höga. Då är det alltis kul när man blir positivt överraskad. Den var ju dock inte lika estetiskt vacker som Sofia Coppolas andra men fin i allafall. Speciellt intressant blir den ju när man tänker på den sanna historian bakom den.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruby Sparks <3

 

Via

 

 

 

09.09.2013 kl. 18:27


 

Hej på er.  

Hoppas ni trivs. 

 

Min blogg handlar om allt det som gör livet lite finare. Främst om min kärlek till illustrering och allt som är perfekt på ett operfekt sätt, om musik som får en att känna att man lever samt vänner och den finaste som gör vardag som helger till små äventyr. 

 

Josephine heter jag och bor i Helsingfors. Jag romantiserar gammalt före nytt, gillar bäst flickiga klädesplagg och mjuka djur, samt hoppas på att en dag igen få bo i den stad som får mitt hjärta att bulta lite extra, dvs. New York såklart. 

 

 Josephine Mickelsson

Helsingfors

 josephine.mickelsson@gmail.com

 

 

Ps. Kommentera gärna! Svarar gärna också ifall ni har några frågor! :-)

 

 

Om ni vill får ni gärna följa mig även på:

 

 

 

Instagram @josephinem

 

 

 

 

Josephine Mickelsson 2014