my silver lining.

 

Har väntat i evigheter känns det som på att First Aid Kit skall släppa något nytt. Har lyssnat sönder deras tidigare skivor om och om igen. Men här är nu en ny en, så fin ju! Vilken tur att hela albumet kommer strax. <3

 

 

10.04.2014 kl. 21:44

playlist.

 

Ny playlist här nedan:

 

som parken när det våras. 

 

 

Varsågoda! :-) 

Ps. Kom ihåg att följa så att ni inte missar när jag lägger in mer låtar efter hand. 

 

Bild Via

02.04.2014 kl. 17:35

ikväll så skapar vi nya minnen, vi ska leva som unga igen.

 

Märkte att det är ett tag sen jag postat några playlists. Har inte direkt gjort någon ny utan fyller på de nuvarande listorna med nytt och gott alltid med jämna mellanrum. 

I varje fall, här är de igen ifall ni vill lyssna <3 Mer och äldre listor hittas på min Spotify.

 

förfest javisst

världens snurrar runt och vi står still

låtarna man vill dansa och sjunga med till

 

Via

04.03.2014 kl. 18:02

<3

 

 

11.01.2014 kl. 10:42

allt jag vill höra just nu.

 

Julsånger såklart. Lyssna själva:

 

It's beginning to look a lot like christmas! 

 

 

 

<3

 

09.12.2013 kl. 23:03

h ö s t l i s t a n .

 

Beskriv din höst i tre ord.

Pepp, drömsk, melankolisk

Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Det bästa promenader bland de färggranna löven, hemmamys under en filt när det regnar ute, samt vinkvällar såklart!  Och sen då sinnestillståndet. Ah, älskar hösten. 

Det sämsta skulle väl vara tröttheten av mörkret samt att man blir lite väl melankolisk ibland när man sjunker in i sin höstfundersamhet.

Hur höstmyser du?

Helst under täcket och helst i form av seriemarathon. 

Circus var också urmysigt! Tipstipstips! Fast tror att dom nu lämnat stan. 


Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?

Sök fram ny musik. Tänd ljus. Klä dig i glada färger. 

Hur ser din höstoutfit ut?

Färgglada plagg, tjocka tröjor och preppy kjolar. Är på jakt efter en fin jacka, helst i någon grann färg, den pinka långa Malene Birger kappan med bälte är drömmen! Känns omöjligt att hitta.


Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?

Nja, inget nytt just nu i varje fall. 


Vad har du på TO-DO listan just nu?

Fixa dragkedjor på ett par klänningar, köpa några grejor till hemmet, rita mer, läsa mer..


Några tips på hur man botar höstdeppigheten?

Vet inte. Tror att det är bra imellanåt med lite deppigare dagar, så orkar man vara glad sen igen. Kanske ja bara vill tänka så eftersom ja kan vara sån dramatisk lipsill ibland.


Bästa musiken för regniga dagar?

She&him, Tallest man on earth, Säkert, franska klassiker....  Ibland om jag är lite melankolisk älskar jag att lyssna på sorgsen musik. Men förövrigt är det väl bäst med sånt som får en att må bra. Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?

Carrie diaries är en tonårsaktig men väldigt söt serie. Annars är favoriten New girl. Mad men om ni inte ren kollat! Åh, alltså <3

...Har även fastnat för Keeping up with the Kardashians, som jag inte tyvärr kan rekommendera med gott samvete, men är ändå tvungen att medge.

New girl <3 <3 <3Vilka bloggar frossar du i för tillfället?

Niotillfem, Elsa Billgren, Hanapee, Emmas vintage...


Vad är den höstigaste maträtten?

För tillfället älskar jag biff & rosenkål. Men förövrigt måste jag väl säga soppor, pumpsoppa är ju så gott!


Var hänger du helst under helgen?

Kaiku, Siltanen, Adams, Beefen…och hemma såklart! kul med folk över tex.


Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?

Stockholm om en månad. 
Men även annat i planeringsskede. 

Hur förbereder du dig för vintern?

Försöker mentalt peppa mig att det inte kommer att vara så farligt, och även satsa på varma kläder! Förövrigt är jag en storälskare av julen, och den kräver ju mörker och snö den. Sen kan man väl försöka utnyttja skridskobanorna i stan osv. Göra det hela lite roligare. 

Hejhej. 

 

05.11.2013 kl. 17:47

alltid lika fina the national

 

 

Så fina var de, igår igen. Även fast konserten hölls i ishallen. Blev verkligen förundrad över hur man mitt bland folken och musiken faktiskt tappade bort sig och totalt glömde att man befann sig i en stor hall. Gillar ju, som säkert alla andra också, mer de små intima ställena där man får dricka öl samtidigt som man njuter av musiken. Men fint fungerade ju det nu med. Älskar den känslan så mycket, då man glömmer tid och rum och bara njuter av de fina tonerna. Då har musiken lyckats med just vad den borde lyckas med. <3

Senast jag såg The National var för många år sen på Ankkarock i Korso. Var suuupertrött den söndagen, men lyckades som tur ändå ta mig dit på något roligt vis. Så värt det, där på gräsmattan i solnedgången. Kvällen kronades då även med Tv on the radio. Minns att resten fortsatte till Lostaren vart även artisterna hade tagit sig, eftersom det var ett av få ställen öppet på en sommarnatt en söndag. Men då sussade jag själv redan sött, tyvärr nog. 

 

 

01.11.2013 kl. 19:12

förfest javisst

 

Via

 

Playlist igen, perfekta förfeststoner. 

 

playithere.

 

Imorgon är det ju trots allt fredag. Så roligt det ska bli då det är Efterfesten på Adams. Perfekt att catcha upp med allihop man inte sett på ett tag och dansa till Scifibimboes såklart <3

 

 

05.09.2013 kl. 19:56

flow flow flow

 

En söndagstrött men glad jag. 

Jag och Daniela på fredagens Flow. Superduper stämning. 

Lördagen tillsammans med Juho, Marc och Andy vid Nokia Garaget. 

Poserande vid Flow skylten. 

 

Lite bilder från en av sommarens höjdpunkter. I år plåtade jag nästan inga bilder själv, så här är några Daniela nappade. Jee, tack för dem! :-) Bäst i år måste jag nästan säga att Nick Cave var. Sån scenkarisma ser man sällan. Of Monsters and Men, som var artisten jag väntade mest på att se, tror jag att jag stod lite för långt ifrån eftersom jag tyckte ljudet försvann med vinden från den stora scenen. Fint var också Cat Power, Bat for Lashes samt Kraftwerk (kanske mest pga roliga brillor!) . Mycket häng blev det också i Nokia Garage, samt fjant dans i dendär ena gången där bredvid. Lördagens efterfest på Kaiku med Mies ja elämä var ju så super roligt det med! 

 

28.08.2013 kl. 20:40

perjantai

 

 

Lite musik helgen till ära. Brukar inte ofta fastna för finsk musik men denhär låten har en skön stämning, och speciellt videon är finare än fin <3

17.08.2013 kl. 21:32


 

Hej på er.  

Hoppas ni trivs. 

 

Min blogg handlar om allt det som gör livet lite finare. Främst om min kärlek till illustrering och allt som är perfekt på ett operfekt sätt, om musik som får en att känna att man lever samt vänner och den finaste som gör vardag som helger till små äventyr. 

 

Josephine heter jag och bor i Helsingfors. Jag romantiserar gammalt före nytt, gillar bäst flickiga klädesplagg och mjuka djur, samt hoppas på att en dag igen få bo i den stad som får mitt hjärta att bulta lite extra, dvs. New York såklart. 

 

 Josephine Mickelsson

Helsingfors

 josephine.mickelsson@gmail.com

 

 

Ps. Kommentera gärna! Svarar gärna också ifall ni har några frågor! :-)

 

 

Om ni vill får ni gärna följa mig även på:

 

 

 

Instagram @josephinem

 

 

 

 

Josephine Mickelsson 2014