drömutbildning & Stockholm

 

Hurra! Jag har blivit antagen att studera Grafisk Design i Stockholm i höst. Alltså vilken lycka! Har gått och spänt mig hela våren om hur det kommer att gå. Sökte till två skolor, ena inne och andra reservplats så faktiskt grymt glad. Har så länge velat göra det här men i år vågade jag för första gången lämna in arbetsproverna och verkligen söka. Nu måste man bara få ihop resten som har med flytten att göra. Men vi ska hoppas att det ordnar sig med bostad osv. Kan inte vänta! 

 

Södermalm December 2013. 

16.06.2014 kl. 18:43

i tankarna just nu

 

 

Fyra arbetsdagar kvar, sen fyra veckor semester, varav en av dem i varje fall tillbringas vid Medelhavet. Drömmer mig bort med vackra bilder på pinterest. 

15.06.2014 kl. 20:06

elva bra saker.

 

Tänkte lista elva bra saker denna skärgårdshelg. Vädret är somsagt inte direkt som på rivieran, men då gör jag istället saker som dessa: 

 

- Läser. Just nu i tur är Alltings början av Karolina Ramqvist. Verkar bra! Handlar om att vara ung på 90-talet, feminism och mycket kalas. 

- Badar bastu! Bastu funkar alltid bäst då det är lite ruggigt ute. 

- Njuter av eld i öppna spisen. Har aldrig ännu själv lyckats sätta på den utan att det ryker in, så riktigt bra att ha pappa med sig. 

- Få vara inomhus utan att känna sig skyldig, men ändå liksom vara i naturen och kunna njuta av vackraste utsikten. 

- Sover. Man sover som en stock här ute. Speciellt nu när det inte ännu är högsommar. Havsluften vinner allting. 

- Kramas med min favoritperson <3 <3 

- Ritar. Har några grejor på gång som jag verkligen hoppas att fixar sig. Sen om det är så kan jag berätta allting. Åh, vi ska verkligen hoppas. 

- Går omkring i fleece och crocs. Bekvämlighet framför allt. 

- Catchar upp med bloggar jag glömt att finns. Bra underhållning. 

- Tänker på livet. 

- Lyssnar på fransk musik och drömmer mig bort till rivieran. 

 

 

31.05.2014 kl. 18:57

blomster.

 

Nu är det här. Allt det gröna. Allt blomster. Allt det vackra. Alla dofter. Fågelkvittren. Det vi drömmer om, försöker spara och minnas resten av året. 

 

Gårdagens. 

 

 

26.05.2014 kl. 20:33

just nu.

 

 

När vädret är så här växlande är det lätt att även humöret blir sådant. Men då tycker jag att det är en bra grej att tänka på fina saker att se fram emot. Snart ÄR det ju vår liksom. Sen blir det bara bättre och varmare och man får tillbringa tid i skärgården sittandes på bryggan och vara ledig och ha picnic och få fräknar och allt möjligt fint. Att fundera på fina grejor med ett glas bubbel är inte helt tokigt det inte. Glad fredag finisar. Nu tänkte jag rita lite. 

Xx. 

02.05.2014 kl. 20:13

and if the music is good you dance.

 

Såå pepp pepp pepp idag! Vad är då bättre än fina ord? <3

 

 

 

 

Allt här.

 

04.04.2014 kl. 18:32

viktigheter.

 

 

Här sitter jag och är viktig. Har en massa jag borde göra. Som t.ex. att ta såndana här superviktiga webcam bilder. 

I varje fall, ett litet hej från mig. Xx

 

Är jag den enda förresten som blir helt tassig av detta vårväder? Det är så superskoj ju. Går omkring och känner mig som fjorton igen. Fast då skulle jag antagligen ha en alldeles för tunn rock på mig bara för att försöka vara så cool som möjligt. Så cool är jag tyvärr inte längre :-) 

 

Ps. Önskar förövrigt att mitt hår skulle vara lika stort och fluffigt som på min banner ovan. När man jämför blir jag lite och se ut som en våt hund. 

26.03.2014 kl. 18:28

just nu.

 

 

På tal om det här och det här, så är det riktigt asbra när livet känns kul. För mig har även det här året börjat på samma vis. Det är inte det att jag skulle ha en massa superhärliga och spännande projekt på gång ( lite det också kanske?), utan det handlar väl mer om ett tillstånd, en inställning till allt det fina och positiva den här världen erbjuder oss. Att komma ihåg att njuta av det man har, men också att inse hur mycket möjligheter det finns. Saker man kan se fram emot. När man känner lycka över alldeles små saker. Som när man hör en låt i öronlurarna som får en att vilja börja dansa på gatan. Eller när blommorna hemma doftar så gott och är så fina att man inte kan sluta glo och sniffa på dem. Som när man ser något så mjukt och sött djur att det nästan tar andan ur en för ens röst blir så pipig. Det är ljust ute. Bara en sådan liten sak, speciellt då man också kanske minns hur det kan kännas de stunderna när färgerna inte är där och allting runtom känns grått. Men snart får träden blad och gräset blir grönt.  Hur fint är inte det? :-)

Xx

Via

08.03.2014 kl. 01:11

påminnelse.

 

Ibland när rutiner trycker på glömmer man lätt att man har en massa möjligheter i livet. Det är inte försent att göra ändringar mot en riktning man trivs bättre med. Jag tror att det är viktigt att ta sig i kragen ibland, och påminna sig själv om att stärva efter att göra sig själv lycklig. Ingen annan kommer nämligen att göra det istället för dig. Bara en liten påminnelse, mest av allt till mig själv :-)

 

Via

 

 

25.02.2014 kl. 20:13

god morgon.

 

 

Finns det något bättre än att vakna riktigt tidigt en lördag morgon, alldeles utvilad? Så bra ju <3 Igår blev det hemmakväll med Juho. Men idag skall vi antagligen på fest. Det är Juhos kompis som ordnar 3 års kalas på hans vintagebutik. Kul! Tills dess tänkte jag pyssla hemma, och ta de lugnt, men försöka att INTE lägga hela dagen på serier. Alltså, min kompis lurade mig att börja kolla på Paradise Hotel och nu är jag totalt hooked. Så pinsamt, och undrar vad det beror på. Kanske det är spännande på grund av att det är motsatsen till hur ens eget liv ser ut. Reality tv med tatuerade douchebags och blonda bönor, sol och fest dygnet runt. Haha. Underhållning för hela slanten helt enkelt. 

X

11.01.2014 kl. 10:50


 

Hej på er.  

Hoppas ni trivs. 

 

Min blogg handlar om allt det som gör livet lite finare. Främst om min kärlek till illustrering och allt som är perfekt på ett operfekt sätt, om musik som får en att känna att man lever samt vänner och den finaste som gör vardag som helger till små äventyr. 

 

Josephine heter jag och bor i Helsingfors. Jag romantiserar gammalt före nytt, gillar bäst flickiga klädesplagg och mjuka djur, samt hoppas på att en dag igen få bo i den stad som får mitt hjärta att bulta lite extra, dvs. New York såklart. 

 

 Josephine Mickelsson

Helsingfors

 josephine.mickelsson@gmail.com

 

 

Ps. Kommentera gärna! Svarar gärna också ifall ni har några frågor! :-)

 

 

Om ni vill får ni gärna följa mig även på:

 

 

 

Instagram @josephinem

 

 

 

 

Josephine Mickelsson 2014